DL platforma

DL platforma

by Jelena Terzić -
Number of replies: 0

Univerzitet Crne Gore

Platforma za učenje na daljinu Univerziteta Crne Gore od ovog semestra radi na novoj verziji Moodle-a. Nalozi, kursevi i nastavni materijali prenijeti su na novu verziju i ostali na istoj adresi, pa nastavnici i studenti rade kao i do sada. Nova verzija donosi aktuelne sigurnosne ispravke, brže izvršavanje pozadinskih poslova kao što su obračun ocjena, obavještenja i izvještaji, i prikaz prilagođen telefonima i tabletima. Radovi su trajali duže nego što je bilo najavljeno jer su migracija podataka i završne provjere rađene u koracima, da nijedan postojeći sadržaj ne bi bio izgubljen. Hvala na strpljenju.

Studenti koji još nemaju nalog dobijaju ga preko adrese https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me. Popunite formu, a korisničko ime i lozinka stižu SMS-om na broj telefona koji ste unijeli. Podaci se mogu preuzeti tek kada se završi procedura upisa na fakultet. Istim postupkom dobijate i e-mail adresu na domenu edu.ucg.ac.me: ako vam je korisničko ime marko.markovic, adresa je marko.markovic@edu.ucg.ac.me.

Na https://dl.ucg.ac.me prijavljujete se korisničkim imenom i lozinkom iz SMS poruke. Pri prvoj prijavi popunite profil i za kontakt upišite svoju akademsku adresu. Na nju stiže poruka sa linkom kojim potvrđujete profil, a čitate je na https://mail.edu.ucg.ac.me, gdje se prijavljujete istim podacima. Kada otvorite link, odjavite se i ponovo prijavite na platformu. Predmeti vam se prikazuju tek pošto vas nastavnik pridruži kursu, pa prazan spisak na početku ne znači da nalog ne radi.

Ako se ne možete prijaviti ili nešto na kursu ne radi kako treba, javite se IT administratoru svoje organizacione jedinice iz tabele ispod. Za probleme koji se tiču same platforme, a ne pojedinačnog naloga ili kursa, pišite Centru informacionog sistema na cis@ucg.ac.me.

IT administratori po organizacionim jedinicama
Organizaciona jedinica IT administrator
Arhitektonski fakultet Lidija Vuksanović
lidija.v@ucg.ac.me
Biotehnički fakultet Marijana Maksimović
mmarijana@ucg.ac.me
Ekonomski fakultet Vuk Krstajić
vuk@ucg.ac.me
Elektrotehnički fakultet Milan Jovanović
zico@ucg.ac.me
Fakultet dramskih umjetnosti, Fakultet likovnih umjetnosti i Muzička akademija Marija Zvicer
zvicer.m@ucg.ac.me
Fakultet političkih nauka Mladen Vukašinović
mladen@ucg.ac.me
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Dalibor Vukotić
dalibor@ucg.ac.me
Fakultet za turizam i hotelijerstvo Vladan Vuković
vladan.izbm@ucg.ac.me
Filološki fakultet Dalibor Vukotić
dalibor@ucg.ac.me
Filozofski fakultet Ivan Delević
ivan.d@ucg.ac.me
Građevinski fakultet Vlado Kapor